keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Hyvä pomo vai hankala akka

Blogaaminen on tällä viikolla jäänyt vähemmälle, kiitos ihanan lämmön ja auringonpaisteen. Olen lähinnä loikonut parvekkeella riippumatossa ja nauttinut kauan odotetusta kesästä. Ihanaa!

Olen sentään ehtinyt loikomiseltani jotain lukeakin, riippumatto kun on siihenkin ihan paras paikka. Mieluiten siinä tietysti lukee jotain kevyempää, kuten vaikka dekkareita, mutta tulipa luettua yksi työhön liittyvä kirjakin. Caitlin Friedmanin ja Kimberly Yonon Hyvä pomo vai hankala akka on opaskirja esimiesasemassa oleville tai sinne pyrkiville naisille. Kirjan alkupuoli keskittyy ihmisten johtamiseen, ja antaakin paljon hyviä vinkkejä esimiestyöhön. Kirjassa on paljon esimerkkejä tosielämästä ja taitavien ja työntekijöiden arvostamien esimiesten haastatteluja, joita on kiinnostava lukea ja jotka herättävät ajattelemaan miten itse toimisi vastaavissa tilanteissa.

 Kirjan näkökulma on hyvin amerikkalaiskeskeinen, mikä on välillä hiukan ärsyttävää, ja siksi esimerkiksi yrityskulttuureista kertova luku ei tuntunut kovin läheiseltä. Ihmiset ja ihmisten johtaminen on kuitenkin suunnilleen samanlaista maanosasta riippumatta, joten suurimmaksi osaksi kirja oli antoisaa ja hyödyllistä luettavaa.

Amerikkalaistyylinen on myös kirjan alkuperäinen, uuvuttavan pitkä nimi: The Girl's Guide to Being a Boss (Without Being a Bitch): Valuable Lessons, Smart Suggestions and True Stories for Succeeding as the Chick-in-Charge. Voisiko edes vähän tiivistää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti