keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Päivä 19: Paras kirjaan perustuva elokuva

Olen maininnut Ian McEwanin Sovituksen tässä haasteessa jo muutamaan kertaan, mutta pakko se on tähänkin kohtaan vastata. Tarina toimii Joe Wrightin ohjaamana elokuvanakin upeasti, James McAvoy on i-h-a-n-a, Keira Knightley valtavan kaunis ja Keiran vihreä kolttu se vasta mahottoman nätti onkin. (Se on jopa voittanut Best Costume of All Time -äänestyksen.)

(kuva täältä)

Toinen kirja/leffasuosikkini on Stephen Daldryn ohjaama elokuva Tunnit (The Hours), joka perustuu Michael Cunninghamin samannimiseen kirjaan. Harvassa ovat elokuvat, joissa on yhtä hienoja aikuisia naishahmoja kuin Tunneissa, ja leffaan on saatu myös loistavat näyttelijät: Meryl Streep, Nicole Kidman ja Julianne Moore.

(kuva: imdb.com)

Julianne Mooresta tuli mieleen vielä yksi hieno leffa ja kirja: A Single Man. Kirja on Christopher Isherwoodin, leffan ohjasi paremmin muotisuunnittelijana tunnettu Tom Ford. Ja sen kyllä huomaa, positiivisessa mielessä: leffa on visuaalisesti todella kaunis. Siinä on myös valtavan hieno, surumielinen tunnelma, ja pääosia näyttelevät Colin Firth ja Julianne Moore ovat huikean hyviä.

 (kuva täältä)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti