tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kirjapinon kasvatusta

Kirjaston viikkolainahyllystä on tullut lähes jokaviikkoinen vierailukohteeni, ja melkein joka visiitillä sieltä tarttuu jotain mukaan. Mahtavaa päästä lukemaan uutuuskirjoja ilman kuukausien jonotusaikoja! Samalla lukutahti pysyy sopivan tiiviinä, eikä tule lainattua liikaa kirjoja, kun tietää että lukuaikaa on vain viikko.

Edellisen merkinnän 27-kirjan poimin viikkolainahyllystä, ja tänään sitä palauttaessani nappasin mukaan Susanna Alakosken Hyvää vangkilaa toivoo Jenna -romaanin. Tykkäsin Alakosken Sikalat-kirjasta (tai en tiedä onko tykkääminen ihan oikea sana, koska kommentoin päiväkirjassa lukukokemusta näin: "Mieleenpainuva ja vaikuttava mutta ei missään tapauksessa nautinnollinen lukukokemus. Vieläkin ahdistaa."), joten odotukset ovat korkealla tämän uudenkin romaanin suhteen.

Lainasin kirjastosta myös Joel Haahtelan Katoamispisteen. Haahtelan olen löytänyt vasta vähän aikaa sitten, mutta tykännyt kaikista häneltä lukemastani, varsinkin Naiset katsovat vastavaloon teki vaikutuksen.

Ettei luettavien kirjojen pino vain pääsisi pienenemään, roudasin eilen kirjanystävien tapaamisesta kotiin kuusi kirjaa:

Mari Jungstedt: Saaren varjossa (ruotsalainen, Gotlantiin sijoittuva dekkari)
Kaori Ekuni: Blink blink (kertomus nuorten japanilaisten kulissiavioliitosta)
Jonathan Carroll: Sleeping in Flame (Carrollin kirjat ovat yleensä niin outoja, etten uskalla tässä vaiheessa veikata mistä tämä kirja mahtaa kertoa.)
Alan Drew: Vesipuutarhat (kahden perheen ja kulttuurien yhteentörmäys Istanbulissa)
Alan Duff: Kerran sotureita (elämää maorislummissa. Tästä on tehty myös leffa.)

Sitten pitäisi enää löytää aikaa näiden kaikkien lukemiselle. Kesäloma, tule jo!

2 kommenttia:

  1. Haa, hyviä kirjoja tulossa sinun blogissasi! :) Minäkin katselin tänään viikkolainahyllystä tuota 27-kirjaa, joka vaikutti kirjoituksesi perusteella tosi mielenkiintoiselta, jätin sen vielä hyllyyn kun tiedän etten sitä seuraavan viikon aikana ehdi kuitenkaan lukea.

    Jään mielenkiinnolla odottelemaan päivityksiä listaamistasi kirjoista! :)

    Sara / P.S. Rakastan kirjoja

    VastaaPoista
  2. 27 kannattaa kyllä lukea, hieno kirja on se! Hyvältä vaikuttaa myös tuo Susanna Alakosken kirja, olen jo melkein puolivälissä sitä ja tykkään kovasti.

    VastaaPoista