torstai 30. kesäkuuta 2011

Päivä 30: Kaikkien aikojen lempikirjani

Olen tainnut tämän kirjan mainita jo aika monta kertaa tämän haasteen aikana. Ketään ei siksi varmaankaan yllätä, että kaikkien aikojen lempikirjani on Astrid Lindgrenin Veljeni, Leijonamieli. Se on ollut suosikkini lapsuudesta asti, ja yhä edelleen, aikuisenakin, sen lukeminen aiheuttaa suuria tunteita ilosta itkuun. Tarinan voi lukea seikkailuna, mutta siitä löytyy myös paljon syvällisempiä ajatuksia elämästä ja varsinkin kuolemasta.

Huh, nyt on vihdoinkin tämä 30 days of books -haaste suoritettu! Hauska tätä oli tehdä, vaikka vähän pitkäksi venyikin. Saa nähdä mihin blogimaailman haasteeseen tartun seuraavaksi, onko ehdotuksia?

3 kommenttia:

 1. Ei ole ehdotuksia, mutta Veljeni Leijonanmieli pitäisi minun lukea uudestaan. Edellisestä kerrasta on parikymmentä vuotta!

  VastaaPoista
 2. Paula: minullakin edellisestä lukukerrasta on jo useampi vuosi, ja olenkin ajatellut että seuraavaksi haluaisin lukea Leijonamielen ruotsiksi. Eri kielellä lukiessa tulee aina vähän eri fiilis kirjasta, joten olisi hauska kokeilla miltä lempikirja maistuu alkuperäiskielellä.

  VastaaPoista
 3. Onnea haasteen suorittamisesta! :)

  Minulla olisi muutama ehdotus haasteiden suhteen: Mitenkäs olisi kaunokirjallinen maailmanvalloitus, sinä kun tykkäät reissata ihan oikeassakin elämässä? Entä aakkoshaaste, siis luetaan aakkosten mukaan kirjoja eli kirjailijoilta? Karoliinan Kirjavassa kammarissa on myös monta mielenkiintoista haastetta... :)

  Sara / p.s. rakastan kirjoja

  VastaaPoista