maanantai 20. kesäkuuta 2011

Madeiran riippuvat kirjatarhat

Lukemisen lisäksi yksi lempiharrastuksistani on matkustaminen. Reissuilla tulee luonnollisesti poikettua myös paikallisissa kirjakaupoissa. Tykkään hengailla hyllyjen välissä, vaikka en välttämättä mitään ostakaan - matkalaukun on tarkoitus mahtua kiinni paluumatkallakin, ja mielellään pysyä myös lentoyhtiön painorajojen alapuolella.

Kirjakauppoja tulee harvemmin valokuvattua, mutta muutama kuukausi sitten Madeiralla käydessäni löysin kaupan, joka oli pakko ikuistaa muistikortille:

Livraria Esperança on kuulemma Portugalin suurin ja yksi maailman suurimmista kirjakaupoista, ja sen voin uskoa. Kirjoja on aivan valtavasti ja hyllyjen lisäksi niitä on kaikkialla muuallakin: seinillä, portaissa, katosta roikkumassa, ikkunalaudoilla, pinoissa lattialla... Kauppa on vanha, sokkeloinen rakennus jossa on ainakin viisi kerrosta. Aina kun luulin kiertäneeni koko liikkeen, huomasin että jostain nurkasta pääsee vielä uuteen huoneeseen ja sieltä nousevat taas portaat seuraavaan kerrokseen. Kaupasta vihdoin poistuessani huomasin, että liiketila jatkuu kadun toisella puolella - sinne en uskaltanut enää edes kurkistaa, ettei kirjapaljoudella ylikuormitettu pääni olisi tiltannut täysin.

Onneksi lähes kaikki kirjat ovat portugalinkielisiä, joten en joutunut ostamaan mitään. Jos kauppa olisi ollut täynnä englanninkielisiä kirjoja, en ehkä viikon mittaisella lomallani olisi muuta tehnytkään kuin penkonut hyllyjä ja löytänyt kasapäin kirjoja, jotka on ihan pakko saada. Kehnosti olisi käynyt matkalaukun kanssa.

Jos olet menossa Madeiralle, tuo kauppa kannattaa tsekata ihan siksi, että kirjapaljous on näkemisen arvoinen vaikkei mitään ostaisikaan. Liike on Funchalin keskustassa osoitteessa Rua dos Ferreiros 119 ja 156 (molemmin puolin katua).

Jossain Livraria Esperançaa verrattiin Babylonin riippuviin puutarhoihin - siellä riippuu kukkien ja hedelmien sijasta kirjoja.3 kommenttia:

  1. Ooh miten ihana kirjakauppa!! <3 Madeira on ollut jo kauan korkealla To Be Travelled -listallani, ja nämä kuvat nähtyäni haluan sinne vielä enemmän! :)

    Kiitos näistä kuvista, matkakuume ponnahti samantien sataan asteeseen!! :D

    Sara / P.S. Rakastan kirjoja

    VastaaPoista
  2. Madeira on kaunis ja kiva paikka, kannattaa käydä! Olin siellä maaliskuussa, jolloin kukkaloisto ei ollut vielä ihan parhaimmillaan, mutta hienoa siellä oli silloinkin. Majoituksen suhteen sellainen vinkki, että kannattaa valita hotelli Funchalin keskustasta tai ihan sen läheltä, sillä vähän sivummalla oleva hotellialue on kamala turistirysä.

    VastaaPoista