maanantai 25. huhtikuuta 2011

Marjoja & maskaraa

Olen seurannut Noora Shinglerin Kemikaalicocktail-blogia sen koko olemassaolon ajan, ja niinpä halusin myös lukea Nooran kirjoittaman kirjan Marjoja ja maskaraa, joka käsittelee samoja aiheita kuin blogikin. No, oikeastaan hankin kirjan turhaan juuri sen takia, että asia oli jo blogin puolelta (ja muualtakin) tuttua. Kirja ei sinänsä tarjonnut mitään uutta tietoa, mutta onhan kuitenkin kiva että kemikaaliasiat on koottu näppärästi yhteen pakettiin. Ehkä kirja tavoittaa sellaisiakin lukijoita jotka eivät ole seuranneet blogia.


Marjoja ja maskaraa käsittelee (kuten nimestäkin voi päätellä) ruokaa ja kosmetiikkaa, ja erityisesti niiden lisäaineita. Syömme valtavasti turhaa ja epäterveellistä huttua, ja hieromme kaikenlaisia epämääräisiä aineita myös ihoomme kosmetiikan muodossa. Näistä aineista syntyy melkoinen kemikaalicocktail, jonka yhteisvaikutusta kukaan ei tiedä. Kirja antaa runsaasti konkreettisia vinkkejä puhtaampaan ja vähäkemikaalisempaan elämään. Mukana on myös ruokaohjeita.

Nooran tyyli on aika persoonallinen ja suorasanainen, joten se saattaa ärsyttää joitakin lukijoita. (Eräs ystäväni kertoi juuri lopettaneensa Nooran blogin lukemisen tämän "ylimielisen asenteen" takia, enkä sitä ihmettele - itseänikin se on välillä nyppinyt.) Toisaalta räväkän tyylin takia kirja ei ainakaan ole tylsää luettavaa, vaikka helposti näistä aiheista saisi hyvin kuivakankin opuksen aikaan.

Aiheen puolesta suosittelen kirjan lukemista kaikille, jotka syövät ruokaa ja käyttävät kosmetiikkatuotteita :) - kannattaa oikeasti ottaa selvää mitä suuhunsa ja iholleen laittaa. Itse siirryin muutama vuosi sitten käyttämään tavallisen kosmetiikan sijasta luonnonkosmetiikkatuotteita, ja ihoni ja hiukseni ovat sen jälkeen olleet paremmassa kunnossa kuin ikinä ennen. Osaltaan varmasti vaikuttaa sekin, että samoihin aikoihin kosmetiikkaherätyksen kanssa kiinnostuin myös ravintoasioista ja aloin syödä entistä parempaa, puhtaampaa ja luomumpaa ruokaa. Tästä aiheesta voisin paasata pitkäänkin (pidin ennen blogiakin aiheesta), mutta jääköön tällä kertaa tähän. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti