torstai 28. huhtikuuta 2011

Päivä 11: Kirja jota inhosin

Tämäpä olikin aika hankala aihe. En yleensä lue loppuun asti sellaisia kirjoja joista en pidä, joten ne sitten myös unohtuvat helposti. Ja inhoaminen on aika vahva sana, harva kirja herättää niin voimakkaita negatiivisia tunteita.

Pienen pohtimisen jälkeen muistin kuitenkin yhden kirjan, jota en todellakaan voinut sietää, vaikka sitä pidetään ymmärtääkseni jonkinlaisena scifi/fantasiaklassikkona.


Gene Wolfen The Book of the New Sun-sarjan ensimmäinen osa Shadow and Claw ei auennut minulle sitten yhtään, ja muistan olleeni vihainen ja turhautunut kun yritin lukea sitä. (En päässyt loppuun asti, oli pakko luovuttaa kun olin räpistellyt noin kolme neljäsosaa kirjasta läpi.) Onneksi olen kirjannut siitä merkintöjä lukupäiväkirjaan, muuten en muistaisi enää mikä siinä niin paljon tökki: henkilöt olivat hyvin ohuita, en saanut kenestäkään mitään otetta, ja etenkin kirjan naishahmot - aaargh! Olen kommentoinut asiaa näin (luin kirjan englanniksi, siksi myös kommentti on englanniksi):

And bad news for feminists: the story is set a million years in the future, but women's status in the society is about the same as in the Middle Ages.

Tuo naishahmojen kuvaus ja kirjailijan ilmeinen asenne naisia kohtaan pisti hatuttamaan niin pahasti että koko kirja sai jäädä sikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti