torstai 28. heinäkuuta 2011

Blink Blink

Mutsuki ja Shoko ovat tuore aviopari. Tosin oikeasti Mutsuki on homo ja Shoko sen verran henkisesti epävakaa, ettei kykene tai halua normaaliin parisuhteeseen. Heidän avioliittonsa on siis kulissi vanhempien ja muiden sukulaisten rauhoittamiseksi.


Kirjan takakannessa Blink blinkin kerrotaan olevan "viehättävä tapakomedia yhteiskunnasta, jossa huippumoderni elämäntapa kohtaa ikivanhat perinteet". No, minusta Mutsukin ja Shokon elämä ei ollut mitenkään "huippumodernia" eivätkä heidän vanhempansakaan vaikuttaneet muinaisjäänteiltä. Tai ehkä en vain tunne japanilaista tapakulttuuria tarpeeksi, jotta olisin osannut huomata kriittiset kohdat? Minusta tarina oli kuitenkin aika vaisu, ja aiheesta olisi saanut paljon enemmänkin irti. Kaori Ekunin tyyli on aika kepeää, vähän samaan tapaan kuin Banana Yoshimotolla, joten kirja tuli luettua hyvin nopeasti. Ehkä siksikin se tuntui pelkältä pintaraapaisulta.

En osaa sanoa kirjasta oikein mitään, koska siitä jäi lähinnä "ihan kiva" -olo. Kyllähän tuon luki, mutta ei siitä mitään suurta muistijälkeä jäänyt.

3 kommenttia:

 1. Hauska kansi! Idea kirjassa kuulostaa hyvältä, mutta miksi toteutus ei ole onnistunut...

  VastaaPoista
 2. Mie taas tykkäsin tästä teoksesta. Ei se nyt huippusuosikkeihini kuulu, mutta minusta oli käsittämätöntä kuinka takapajuisia ajatuksia nuorilla ihmisillä oli mielentervesongelmaisia ja homoseksuaaleja kohtaan.

  En pitänyt teoksen jälkisanoista, niistä olisi voinut luopua. :)

  VastaaPoista
 3. Paula, minustakin tuo kansi on kiva!

  Hanna, käsittämätöntä on todellakin, eikä takapajuisuus valitettavasti rajoitu kirjaan vaan siihen törmää tosielämässäkin. :(
  Nyt piti ihan tsekata nuo jälkisanat, kun en yhtään muistanut mitä niissä sanottiin. En osaa sanoa pidinkö niistä vai en, ei niistä ainakaan mitään suurta valaistumista syntynyt. :)

  Ehkä luin kirjan vähän väärässä mielentilassa (väsyneenä), jonain muuna päivänä olisin voinut tykätä siitä enemmänkin.

  VastaaPoista