sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Top 10 x 2

Sinisen linnan kirjaston Maria ja Satun luettujen Satu haastoivat minut listaamaan kymmenen parasta kirjaa ja kosmetiikkatuotetta. Kiitos hauskasta haasteesta! Molemmat listat syntyivät hyvin nopsasti ja suuremmin asiaa pohtimatta.

Kirjalistaan valikoitui kirjoja, jotka ovat ainakin jossain elämäni vaiheessa olleet hyvin tärkeitä ja merkittäviä lukukokemuksia, ja suurimman osan niistä olen lukenut useammin kuin kerran. Tämä ei kuitenkaan ole mikään kiveen hakattu lempikirjalista, vaan tosiaan hyvin nopeasti mutu-tuntumalla hihasta vedetty:

Gabriel Garcia Marquez: Sadan vuoden yksinäisyys
Juha Itkonen: Anna minun rakastaa enemmän
Tomek Tryzna: Tyttö Ei-kukaan
Astrid Lindgren: Veljeni, Leijonamieli
S.E.Hinton: Me kolme ja jengi
Brett Easton Ellis: Amerikan psyko
Neil Gaiman & Terry Pratchett: Good Omens
Stephen King: Uinu, uinu lemmikkini
Ranya ElRamly: Auringon asema
Ian McEwan: Saturday

Ja sitten ne kosmetiikat. Siirryin muutama vuosi sitten käyttämään luonnonkosmetiikkaa, ja sillä tiellä olen edelleen. Alku oli melkoista hakemista, kun piti löytää luonnonkosmetiikkasarjoista omalle iholle parhaiten sopivat tuotteet, mutta nyt kokemusta on jo sen verran pitkältä ajalta että kestosuosikkeja on helppo listata.

Vivisanten mineraalideodorantti
Madaran puhdistusvaahto
Inkuton sheavoi (käytän tätä huulirasvana, kyllä tulee ihanan pehmeät huulet!)
Couleur Caramelin ripsiväri (luonnonkosmetiikkaan siirtymisessa vaikeinta oli hyvän ripsivärin löytäminen, tämä on paras)
Couleur Caramelin mineraalipuuteri
Laveran basis sensitiv-sarjan hiustenhoitoaine
Laveran basis sensitiv-sarjan päivävoide
Laveran basis sensitiv-sarjan yö/hoitovoide
Laveran basis sensitiv-sarjan käsivoide
Valentinon Rock'n Rose -hajuvesi (tämä ei ole luonnonkosmetiikkaa)


Kuten listasta näkyy, Laveran basis sensitiv-sarja on kovassa huudossa. Se on hyvä ja edullinen tuoteperhe ja sopii ainakin minun herkälle iholleni loistavasti. Varsinkin nuo käsivoide ja hiustenhoitoaine ovat ihan huippuja.

Tämä haaste on tainnut kiertää jo niin monta blogia, että en nyt nimeä ketään erityisesti, vaan haastan kaikki jotka eivät tätä vielä ole tehneet. :)

2 kommenttia:

  1. Hups, tämä meni minulta tosiaan ohi - kiva kun teit tämän! :)

    Mielenkiintoista, että olet nostanut listallesi tuon Tryznan romaanin. Sain sen vuosia sitten lahjaksi (koska päähenkilöllä on sama nimi kuin minulla ;)) mutta en ole vieläkään lukenut. Nyt sain uutta motivaatiota lukea se viimein... Auringon asema on ihana!

    VastaaPoista
  2. Tyttö Ei-kukaan oli minulle varsinkin nuorempana tosi tärkeä kirja, varmaan jotenkin samastuin niihin ulkopuolisuuden tunteisiin. Edellisestä lukukerrasta on jo vuosia, joten en kovin tarkasti muista tarinaa, mutta pitäisi ehkä lukea se uudestaan ja kokeilla miten se näin aikuisena koskettaa.

    VastaaPoista