sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Uutta Lionel Shriveriä

Piipahdin viikonloppuna Helsingissä, ja siellä tieni vei perinteisesti Akateemiseen kirjakauppaan. Tarkoitus oli käydä vain kuluttamassa aikaa junan lähtöä odotellessa ja ehkä ostaa joku lehti matkalukemiseksi. Kirjoja en suunnitellut ostavani ja ehdinkin jo helpottua, että kerrankin pääsen ulos kirjakaupasta ostamatta mitään, kun mitään todella kiinnostavaa ei kaupassa kiertelyn aikana osunut kohdalle. Sitten silmiini osui tämä kirja:
Kansi huvitti minua kovasti, koska Lionel Shriverin We need to talk about Kevin on yksi viime vuosien lempikirjoistani. En kuitenkaan jäänyt tätä tiedehyllyssä ollutta opusta tarkemmin tutkimaan, sillä minun piti saman tien rynnätä romaanihyllylle S-kirjaimen kohdalle katsomaan, olisiko siellä jotain uutta Shriveriä. Ja olihan siellä!
Odotan todella innolla pääseväni lukemaan tätä, koska pidin Kevinin lisäksi valtavan paljon myös Shriverin edellisestä teoksesta Post-Birthday World. Keviniä edeltänyt Kaksoisvirhe oli sekin hyvä, mutta ei ihan yhtä loistava kuin kaksi seuraavaa. Toivottavasti Shriverin nousujohteinen suunta jatkuu ja So Much For That on vähintään yhtä nautinnollinen luettava kuin pari edeltäjäänsä!

5 kommenttia:

 1. Ihana uutinen!

  Mitähän ihmettä tuo tietokirja pitää sisällään :-)??

  VastaaPoista
 2. Minäkin pidin kovasti Shriverin Syntymäpäivän jälkeen romaanista ja Kaksoisvirhekin oli ihan ok, Kevinin aion joskus lukea, niin kiinnostavasti esim. Paula kirjasta juuri kirjoitti. Mistähän tuo So Much For That kertoo?

  Blogissani on sinulle haaste listata kymmenen kirja(&kosmetiikka)suosikkia!

  VastaaPoista
 3. Minä en tarkalleen ottaen tiedä, miksi minulla on Kaksoisvirhe vieläkin lukematta, kun rakastin sekä Poikani Keviniä että Syntymäpäivän jälkeen -romaania ihan älyttömästi. Vähän se on pelottanutkin, kun olen kuullut jostakin, ettei se olisi kauhean hyvä.

  Tämä So Much for That ilmestyy syyskuussa myös suomeksi Avaimelta. Mutta Shriverillä on paljon vanhempia, suomentamattomia teoksia, jotka olen jossakin vaiheessa päättänyt kerätä ja lukea kaikki. :)

  VastaaPoista
 4. Paula: We need to talk about Kelvin sisältää ilmeisesti kaikenlaisia tieteellisiä juttuja helppotajuisesti selitettynä. "An elegant pop-physics pick'n'mix" sanottiin yhdessä amazon.comin arvostelussa.

  Maria: Ehdinkin tehdä tuon haasteen jo, täältä löytyy: http://sanojenjano.blogspot.com/2011/07/top-10-x-2.html.
  So much for that kertoo avioparista, joka on suunnitellut vuosikaudet täydellistä länsimaisesta oravanpyörästä pakenemista ja muuttoa trooppiselle saarelle loppuelämäksi. Kirja alkaa siitä, kun mies on päättänyt että oikea hetki on nyt tai ei koskaan, ja ostanut jo lentoliput koko perheelle. Hän ilmoittaa vaimolle että joko he kaikki lähtevät tai hän lähtee yksin, mutta vaimo ilmoittaakin että ei käy, koska hän on vakavasti sairas ja tarvitsee miehen sairausvakuutusta. Kirja kertoo siis siitä, kuinka vakava sairaus vaikuttaa avioparin suhteeseen. Kuulostaa vähän ankealta, mutta en usko että se sitä on Shriverin käsittelyssä.

  Karoliina: Kaksoisvirhe on kyllä selvästi heikompi kuin nuo kaksi muuta, mutta oli se minusta silti ihan lukemisen arvoinen.
  Akateemisen hyllyssä oli pari vanhempaakin Shriveriä, ainakin The Female of the Species ja Game Control, mutta en ainakaan vielä uskaltanut niitä ostaa. Pitää ehkä katsoa kirjastosta, jos löytyisivät sieltä.

  VastaaPoista
 5. Kävinkin nyt kommentoimassa Top kymppiäsi :)

  Kiitos Shriverin kirjan esittelystä, mielenkiintoista... Toivottavasti kirja suomennetaan, niin se tulisi paremmin saataville kirjastoihin.

  VastaaPoista