maanantai 22. elokuuta 2011

Kotona taas, hetken aikaa

Täällä ollaan taas! Kroatiassa oli ihanaa, Zagreb oli kaunis, siisti ja ihana eikä liikaa turistien kansoittama. Käväisin myös Slovenian puolella Ljubljanassa, joka oli sekin hyvin nätti mutta aika pieni ja jotenkin valjumpi, luonteettomampi kuin Zagreb. Mutta junamatkalla Zagrebista Ljubljanaan oli todella kauniita vuoristoisia maisemia! Harmi, että junan ikkunat olivat niin likaiset etten viitsinyt ottaa valokuvia.


Koska kuitenkin haluatte tietää paikallisista kirjakaupoista, niin kerrottakoon, että kovin paljoa en niissä ehtinyt vierailla, eikä niissä ollut kovin paljoa englanninkielisiä kirjoja. Ei siis tullut suurta kiusausta ostaa kirjoja, varmaan ihan hyvä niin. :) Yhden ostin, David Nichollsin One Dayn, ja sitä olenkin jo ehtinyt lukea yli puolenvälin. Hyvältä vaikuttaa! Nicholls on tunnettu Rimakauhua ja rakkautta -tv-sarjan käsikirjoittajana, ja häneltä tuntuu aitojen henkilöhahmojen ja luontevan dialogin kirjoittaminen sujuvan. En vain pääse yli siitä mielikuvasta, että One Dayn miespäähenkilö Dexter näyttää Rimiksestä tutulta James Nesbittiltä... mutta kirjasta lisää sitten kun olen lukenut sen loppuun!


Sen matkalukemiseksi ottamani Salman Rushdien Midnight's Childrenin kanssa kävi niin kuin pelkäsinkin, se oli Rushdielle ominaisesti niin koukeroista, poukkoilevaa ja hitaasti etenevää kerrontaa, että jouduin luovuttamaan. Kirja jäi Zagrebiin odottamaan löytäjäänsä, toivottavasti joku siitä pitää enemmän kuin minä.


Seuraavaksi on vuorossa pikapyrähdys Tukholmaan, saa nähdä tuleeko siellä luuhattua kirjakaupoissa. Ruotsinkielisten kirjojen lukeminen ei tekisi pahaa, tosin tarvitsisin ehkä enemmän kuuntelu- kuin lukuharjoituksia - edellisellä Ruotsin-reissulla totesin että minua kyllä ymmärrettiin mutta itse en saanut ruotsalaisten puheesta juurikaan selvää. :)

2 kommenttia:

  1. Kroatiaa ovat kehuneet kaikki. Mieheni on muutamaan kertaan ollut työmatkalla Sloveniassa ja pitää myös sitä erinomaisena lomamatkakohteena.

    VastaaPoista
  2. Kroatia on kehunsa ansainnut! Voisin mennä sinne toistekin, Zagrebin lisäksi rannikolla olisi varmasti hienoja paikkoja. Muutenkin tuo entinen Jugoslavian alue kiinnostaa, se on kovin kaunista seutua eikä ainakaan vielä mikään mahdoton turistirysä.

    VastaaPoista