sunnuntai 7. elokuuta 2011

Virpi ja Jaakko Hämeen-Anttila: Rakkauden atlas

Virpi ja Jaakko Hämeen-Anttilan Rakkauden atlas jumitti yöpöydälläni monta kuukautta, vaikka siitä oli enää pari lukua lukematta. Vika ei ole kirjassa, joka on oikein kaunis ja kiinnostavaa, mutta jotenkin se vain jäi muun lukemisen ja elämän jalkoihin. Eilen illalla ryhdistäydyin ja luin sen loppuun, alkoi nimittäin pikkuhiljaa hävettää kun samat kirjat roikkuvat blogini sivupalkin Näitä luen nyt -listalla loputtoman pitkään.


Rakkauden atlas on kulttuurihistoriallinen tietokirja rakkaudesta. Kirjassa käydään läpi rakkauden eri vaiheita ja ilmenemismuotoja kirjallisuuden ja taiteen esimerkkien avulla. Mukana on paljon kuvia maalauksista, elokuvista ja veistoksista, ja kirja onkin ulkoasultaan todella kaunis, se oikein houkuttelee selailemaan ja katselemaan itseään. Tässä muutamia esimerkkejä kirjan sivuista:


Kuvien lisäksi kirjan teksti on mielenkiintoista, lempeää ja ah niin sivistynyttä - ihailen valtavasti Hämeen-Anttiloiden laajaa lukeneisuutta ja kulttuurien tuntemusta! Olisinpa itse yhtä sivistynyt ja perillä esimerkiksi antiikin Kreikan taruista.

Rakkauden atlas on eriomainen kahvipöytäkirja, sitä voi selailla kevyesti kuvia ihaillen tai halutessaan perehtyä rakkauden mysteereihin syvemmin tekstien kautta. Kauniin kirjan voisi hyvinkin antaa vaikka lahjaksi hääparille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti