sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Sunnuntaisäveliä, osa 5: Laulu, joka muistuttaa jostakusta

En yleensä yhdistä biisejä ja ihmisiä toisiinsa kovinkaan vahvasti, joten tämänkin sunnuntain sävelien valitseminen vaati hiukan pohdintaa. Suunnittelin ensin tarjoilevani teille taas Suzanne Vegaa, tällä kertaa kappaletta Thin Man, josta tulee aina mieleen eräs entinen poikaystävä - joka tosin ei ollut mitenkään thin vaan enemmänkin, hmm, nallekarhuosastoa. Mutta koska sitäkään biisiä ei löytynyt youtubesta (siellä on hämmästyttävän huonosti Vegan tuotantoa), saatte sen sijaan Faith No Moren biisin Easy. Se muistuttaa minua eräästä ihanasta ystävästä, jolla oli tapana kyseistä biisiä lauleskella. Ja hyvin lauloikin, melkein yhtä hienosti kuin Mike Patton, joka myös on minusta aika ihana.


Viikon kuvan aiheena on Vanha kuva. No tämä on taatusti vanha, vanhempi kuin minä, mutta ei liity viikon kappalevalintaan millään tavalla.


Olen kotoisin maatilalta, ja kuvassa on kotitilani hevosia kenties jostain neljänkymmenen vuoden takaa. Minun elinaikanani meillä ei hevosia enää ollut, mistä olin kovasti harmissani pahimpina heppahulluusvuosina. Jankkasin isältäni toistuvasti, että miksi hevosista piti luopua ja eikö meille pliis pliiiis voitaisi ottaa edes yhtä ponia. Isäni olisin varmasti saanut pehmitettyä, mutta epäilen että äitini oli vahva järjen ääni tässäkin asiassa, enkä koskaan saanut omaa hevosta. Ihan hyvä niin, ainakin näin jälkeenpäin ajatellen - erään ystäväni (entisen hevosenomistajan) sanoin: hevoseton nainen on huoleton nainen.

1 kommentti:

  1. Tunnelmallinen heppakuvia! Tunnen jonkin verran hevosharrastajia ja he siteeraavat tuota huolettomuus-sanontaa aika ajoin.:)

    VastaaPoista