Kirjassa on seitsemän tarinaa, joissa Peter elää mielikuvituksessaan mm. kissan, vauvan ja aikuisen elämää. Kissatarina (The Cat) oli minusta viihdyttävin, vaikka kaikki muutkin olivat hyviä. Kirjan viimeinen tarina, The Grown-up, on sävyltään haikein ja ehkä eniten aikuista lukijaa koskettava, sillä siinä Peter pohtii kasvamista ja lapsuuden taaksejäämistä, ja kokee myös jonkinlaisen ensirakkauden.
Ei The Daydreamer ihan McEwanin parhaita ole enkä sitä ehkä toistamiseen lukisi, mutta hieno ja erinomaisen hyvin kirjoitettu kirja kuitenkin (mikä on aika itsestäänselvyys kun on McEwanista kyse). Olisi hauska tietää miten lapset nämä tarinat kokevat - luulen että he keskittyvät ihan eri asioihin kuin aikuinen lukija. Jos olisin itse lukenut tämän kymmenvuotiaana, olisin ehkä pitänyt ainakin The Grown-upia outona ja turhanpäiväisenä haahuiluna. Miksei se Peter vaan mennyt rannalle leikkimään muiden lapsien kanssa sen sijaan että mietti jotain ällöjä pussailujuttuja?!
Ian McEwan: The Daydreamer (Anchor Books 1994)
144 sivua
Bookcrossing
Onpas mielenkiintoista, että McEwan on kirjoittanut tällaistakin! Olen vähän huono lukemaan nuortenkirjoja, joten tuskin tätä tulee hankittua, mutta olipa hieno oppia jotakin uutta taas. :)
VastaaPoistaLaitoin sinulle haasteen Kasvimaaunelmia-blogiini.
VastaaPoistaOlipa sytyttävä bloggaus! Minulla on (kehtaanko tunnustaa) lukeneisuudessani McEwanin kokoinen ammottava aukko - mutta eipä taida olla enää kauan :)
VastaaPoistaToivon, että jatkat tätä blogia, sillä olen kaivannut kirjoituksiasi.
VastaaPoistaLaitoin sinulle post it -tunnustuksen.
Onpas hieno! :)
VastaaPoista