sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Rain Mitchell: Tasapainoilua (Joogasalin naiset 1)

Joogatunnilla käydessäni huomasin salin ikkunalaudalla kiinnostavan näköisen kirjan, ja kun kysyin opettajalta, saisinko sen lainaksi, vastaus oli "no sinua varten minä sen tänne toinkin". Ihanaa kun on ihmisiä, jotka osaavat arvata minkälaisista kirjoista tykkään. :)

Rain Mitchellin Tasapainoilua on tyylilajiltaan puhdasta chick-litiä, jota en yleensä kovin paljon lue, mutta kun tarinan keskiössä on joogasali ja siellä käyvät naiset, löydän heti samastumiskohteita huomattavasti enemmän kuin vaikka jostain Himoshoppaajasta. (Tunnustan että tämä on ennakkoluulo, koska en ole tainnut lukea yhtään Himoshoppaaja-kirjaa, mutta jo sarjan nimi nostaa karvat pystyyn.)


 Lee pyörittää pientä ja sympaattista joogakoulua Los Angelesissa miehensä Alanin kanssa. Pariskunnan elämä näyttää ulospäin auvoiselta, mutta Lee ei ole kertonut kenellekään, että Alan on muuttanut toistaiseksi pois yhteisestä kodista. Päänvaivaa Leelle aiheuttaa myös suuri joogasaliketju YogaHappens, joka on kiinnostunut ostamaan Leen joogakoulun.

Katherine on Leen ystävä, joka toimii hierojana joogakoululla. Hänellä on rankka menneisyys, mutta nyt elämä tuntuu olevan hallussa, mitä nyt miessuhteet aiheuttavat ongelmia. Imani on näyttelijä, joka pitää taukoa töistä toipuakseen keskenmenosta. Hänen ystävänsä Becky (kovasti Jennifer Anistonia muistuttava hahmo) on himojoogaaja ja roudaa Imania mitä erilaisimmille saleille ja tunneille. Graciela on jalkansa loukannut tanssija, jonka pitäisi päästä pian takaisin huippukuntoon Beyoncén musiikkivideon koekuvauksia varten. Stephanie on elokuvabisneksessä, tekee liikaa töitä ja tahtoo sortua myös tissuttelemaan liian usein. Kaikkia näitä naisia yhdistää Leen joogasali.

Tasapainoilua on mukavaa ja viihdyttävää ihmissuhdehömppää. Henkilöt ovat aika kliseisiä eikä juonikaan mitenkään syvällinen, mutta kerronta on sen verran sujuvaa että mielenkiinto pysyy koko ajan yllä. Ja henkilötkin olivat kliseisyydestä huolimatta ihan sympaattisia, eniten pidin Katherinesta ja Gracielasta, joista ehkä syntyikin hiukan moniulotteisempi kuva kuin muista. Loppuratkaisut menivät ihan niin kuin arvasin, ilman mitään yllätyksiä, mutta se kai on tällaisten kirjojen funktiokin: mukavaa, rentouttavaa viihdettä, josta kenellekään ei jää paha mieli ja lukija voi luottaa lopun onnellisuuteen. Tekee kyllä hyvää lukea välillä tämmöisiä vaahtokarkkikirjoja. :)

Kuten alaotsikosta Joogasalin naiset 1 voi päätellä, kirjalle on tulossa jatko-osa. Se on nimeltään Head Over Heels ja kuulostaa amazon.comin juonikuvauksen perusteella suunnilleen samalta kuin sarjan ykkösosa. Tuttua ja turvallista siis, mutta eiköhän tuokin tule luettua jossain vaiheessa, kun sopiva hömpänkaipuu iskee.


Rain Mitchell: Tasapainoilua (Tammi 2011)
Englanninkielinen alkuteos Tales from the Yoga Studio (2011)
Suomentanut Terhi Kuusisto
310 sivua
Kansi Eveliina Rusanen

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa ihan leppoisalta hömppäkirjalta, pitää pitää mielessä vastaisuuden varalle. Kiva, että hömppä liikkuu joogasaleillekin :)

    VastaaPoista
  2. Olen miettinyt näitä chicklit-asioita viime aikoina oman Weiner- ja Susan yleisemmän genrepostauksen takia. Tämä kuulostaa sellaiselta genren edustajalta, josta voisin pitää. Olisi kiva löytää jotakin kevyttä, muttei ärsyttävää!

    VastaaPoista