lauantai 1. lokakuuta 2011

Sanahaaste

Kirjablogeissa on viime päivinä kiertänyt tämä hauska sanahaaste:
 
Jos haluat minulta seuraavan haasteen, mainitse siitä kommentissasi. Minä listaan viisi sanaa/asiaa, jotka miellän sinuun. Ne voivat olla järkeenkäypiä tai täysin satunnaisia sanoja/ asioita. Sinun tulee julkaista antamani lista blogissasi ja tehdä postaus kommentoiden sinulle annettuja sanoja.

Sara antoi minulle viisi sana selitettäväksi:

Matka. Rakastan matkustamista, matkalla olon tunnetta, sitä että on menossa jonnekin. Erityisesti tykkään matkustaa uusiin paikkoihin, mutta osaan nauttia tutuista ja toistuvistakin matkoista, kuten vaikkapa junamatkasta Helsinkiin. Henkilöautolla matkustamisesta en juuri välitä, mutta linja-autossa tai junassa on ihanaa vain istua, katsella maisemia ja uppoutua kuulokkeissa soivaan musiikkiin, hyvää kirjaan tai ihan vain omiin ajatuksiin. Rakastan myös lentokenttiä ja rautatieasemia, koska niissä on aina se matkalle lähtemisen tuntu.

  
Hiljaisuus. Hiljaisuus on tärkeää, ja tuntuu, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän sitä kaipaan. Teen työtä melko meluisassa ympäristössä, joten kotona haluan usein olla rauhassa ja hiljaisuudessa. Ihanimpia ovat sunnuntaiaamut, kun talo on hiljainen eikä kadultakaan kuulu kuin satunnaisia liikenteen ääniä, ja saan kaikessa rauhassa nauttia aamupalaa ja lukea Hesaria.
Myös harrastamani jooga auttaa ja opettaa hiljentymään ja rauhoittamaan "sisäistä melua". Eräässä joogaretriitissä meillä oli sääntö, että aamulla ei saanut puhua kenellekään pariin tuntiin. Aluksi se tuntui oudolta, mutta kun siihen tottui, oli ihanaa, kun ei tarvinnut olla sosiaalinen vaan sai keskittyä vain hiljaisuuteen ja omaan rauhaan kenenkään paheksumatta ja ihmettelemättä, että mitä se nyt mököttää.

Kamera. Tykkään valokuvata, ja kamera kulkee usein mukanani. En ole mikään hifistelijä, kuvaan paljon myös ihan tavallisella pokkarikameralla, vaikka minulla on myös järjestelmäkamera. Pokkaria on helpompi kuljettaa mukana kuin isoa kameraa ja sen uskaltaa ottaa mukaan myös epämääräisempiin paikkoihin, tarvitsematta pelätä kolhuja tai varkaita. (Älkää nyt huolestuko, en minä missään kovin epämääräisissä paikoissa liiku. :)) Olen kameroiden suhteen merkkiuskollinen, kaikki kamerani ovat olleet Canoneita.


 Tuuli. En oikeastaan pidä tuulesta, paitsi sellaisesta lempeästä kesätuulesta, joka vähän heiluttaa mekon helmaa ja kuivaa hikeä iholta. Myrskyistä pidän, mutta vain jos saan katsella niitä turvallisesti kuivista ja lämpimistä sisätiloista. Tuulessa on kiehtovaa voimaa, mutta itse sen kohteeksi joutuminen on epämiellyttävää ja tukkakin menee sekaisin. Tyyneys on mieluisampi olotila, sekä ulkoisesti että sisäisesti.

Piano. Kävin lapsena pianotunneilla ja osasin soittaa aika hyvinkin. Vieläkin tykkäisin soitella omaksi ja joskus vaikka muidenkin iloksi, vaikka tällä hetkellä taidot ovat kyllä ruostuneet puhki. Aina välillä harkitsen sähköpianon ostamista, kerrostaloon kun akustinen piano ei oikein sovi - sanoo hän kokemuksen syvällä rintaäänellä ja osoittaa vihjailevasti kattoon: yläkerrassa on piano, ja rakas naapurini häiritsee aina silloin tällöin hiljaisia sunnuntaiaamujani soittamalla huonosti Piano-elokuvan teemaa. Olisi kiva osata soittaa muitakin instrumentteja, mutta piano on minulle läheisin ja rakkain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti