sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Sunnuntaisäveliä, osa 10: Laulu, joka tekee minut uniseksi

Mietin, että pitäisikö tämän päivän musiikiksi valita jotain todella tylsää ja sitä kautta unettavaa musiikkia, mutta sitä oli niin vaikea keksiä, että päädyin parempaan vaihtoehtoon: musiikkiin joka rauhoittaa tai on tunnelmaltaan yöllistä.

Ensimmäinen mieleeni tullut biisi oli Atomic Swingin Waiting on a Friend, joka on selvästi yöbiisi tunnelmansa ja myös tekstinsä puolesta. Se on myös hyvin surumielinen, ja omalla kohdallani yhdistyy vahvasti erääseen vuosien takaiseen ihmissuhteeseen, johon liittyi (varsinkin loppuaikoina) usein valvomista ja odottamista. It's much too late for places to be open / But you're still somewhere else...

Waiting on a Friendiä ei löytynyt youtubesta, mutta Spotifyn käyttäjät voivat kuunnella sen täältä.

Päädyin sitten toiseen ruotsalaisbändiin (tekevätkö ruotsalaiset jotenkin erityisen unettavaa musiikkia? :)) ja biisiin, joka on myös surumielinen mutta lohdullisempi kuin tuo edellinen. The Cardigansin Feathers & Downissa on myös hieno teksti.

Oh I wish my arms were wider
I wish that I could hide you
So you could rest and repair


Videokin sopii sattumalta päivän kuva-aiheeseen, joka on Talvikuva.


3 kommenttia:

 1. Ihana kuva - heti tuli sellainen olo, että voi kun tulisi lunta tähän pimeään! Pidän myös musiikkivalinnastasi, vaikken ensimmäistä päässytkään kuulemaan.

  T. Valkoinen kirahvi

  VastaaPoista
 2. Minulla on jossain vanha Atomic Swingin kasetti, mutta mainitsemasi biisi ei kuulosta tutulta, ainakaan nimen perusteella.

  VastaaPoista
 3. Valkoinen kirahvi: minä en suuremmin lunta ja talvea kaipaa, pystyisin hyvin elämään ilmankin. :) Toisihan lumi toki valoisuutta tähän pimeyteen.

  Annika: Waiting on a Friend on Atomic Swingin Fluff-levyllä ja myös In Their Finest Hour-kokoelmalla. Hieno biisi, kannattaa kuunnella!

  VastaaPoista